"Skrivit berättelser i hela mitt liv"


Jag bor i den lilla byn Berg utanför Linköping som ligger invid sjön Roxen där Göta kanal rinner igenom. Det är därifrån som jag har hämtat mycket inspiration till min deckarserie Morden vid Göta kanal med dess fantastiska natur och båtliv.

Jag har skrivit berättelser i hela mitt liv men mitt första manus för vuxna påbörjade jag inte förrän för några år sedan. Jag upptäckte dock snabbt att jag behövde lära mig hantverket bättre och började studera det så mycket som jag kunde. Förutom skrivhandböcker finns det även bra poddar som man kan lyssna på som är lärorika. Jag gick sedan en skrivkurs hösten 2021 där jag skrev klart min debutbok "Blåklockor som klingar på natten" som blev utgiven 2022.


När jag skickade in mitt manus till förlagen fick jag till min glädje erbjudande från tre olika förlag och jag valde att släppa min bok hos WAPI International/Gyldendal. Det känns fantastiskt att den erfarna och duktiga förläggaren Johanna Rydergren på WAPI, som tidigare har varit förläggare åt bl a Emelie Schepp och Mariette Lindstein, tror på mig och min bok. 


Jag har tidigare varit bosatt i flera olika städer, från Norrland till Skåne, såsom bl a Skellefteå, Stockholm och Vimmerby samt även utomlands (USA). Förutom att skriva böcker är jag egenföretagare inom kommunikation.